• Matilde

velkommen til snuterbloggen

Du legger kanskje merke til den kjipe lille v-en og s-en i overskriften. Det skal være slik. Det er meningen. Hvis du er sånn som ikke la merke til det, passer kanskje ikke denne bloggen noe særlig for deg. Det er helt greit. Det finnes en million, kanskje til og med en milliard, andre Ting på Internett som kan passe deg mye bedre.Hvis du la merke til det, (nå snakker vi om de feilplasserte små bokstavene i overskriften igjen) men kun i den delen av underbevisstheten som gir deg skumle mareritt om drap, partering og nedsylting i tønner sammen med bittesmå bokstaver og veldig hikstende og urytmisk ortografi, ja da vil jeg bare beklage først som sist. Jeg beklager virkelig. Men da kan det faktisk hende at denne bloggen passer deg ganske godt. Det vet jeg ikke. Det vet du bedre selv. Ikke spør meg om alt mulig du vet bedre selv, er du snill. Dette er tross alt mitt første innlegg her, og selv om jeg har en slags anelse om hva bloggen skal bli på sikt, eller iallfall bør handle om, på sikt, så er det nok ikke slik at den kommer til å ha noen rød tråd som det er mulig å følge for et logisk sinn i det hele tatt. Ser du. Hvis den siste setningen der skulle gitt mening, eller iallfall den meningen jeg mente å gi den (?), burde det stå: "...så er det nok ikke slik at den kommer til å ha noen rød tråd i det hele tatt som det vil være mulig å oppfatte for noen som innehar et logisk sinn."


Mitt sinn er logisk bare når det må, og på Internett MÅ man jo faktisk ingenting. Det er det som er så fint med Internett, og som gjør at jeg vil jobbe her. Etter hvert kommer denne bloggen til å bli fylt opp med ufattelig mange overflødige ord, og upassende bilder. Nå mener jeg selvfølgelig ikke bilder som er upassende på den måten, selv om til og med det vil forekomme i blant, tro meg! men mer upassende på den måten at det kan være vanskelig å forstå relevansen mellom bilder og tekst. Nøyaktig som i veldig mange andre kroker av Internett.


En av grunnene til at du burde slutte å lese her, hvis du i det hele tatt leser fortsatt, er at jeg ikke tar spesielt mye særlig seriøst. Faktisk ingenting.

Det lille jeg tar seriøst, det har jeg en tendens til å holde kjeft om. Dette har jeg tenkt å utfordre meg selv en god del på, slik at ikke denne bloggen bare skal bestå av vås og tøys, men også av Ting jeg tar Seriøst. Her er en liten liste over noen Ting jeg tar Seriøst, i ikke-stigende rekkefølge når det gjelder grad av seriøsitet. (Jeg kunne skrevet tilfeldig rekkefølge. Noterer meg dette til neste gang jeg skal skrive en ikke-stigende rekkefølge når det gjelder grad eller mengde av noe.):


  1. Havregrøt

  2. Sultkatastrofer

  3. NRK

  4. Kriminalitet

  5. Dyrevelferd

  6. Søvn

  7. Løping (tur)

  8. Krig

  9. Internett-tilgang

Dessverre, og heldigvis!, er det mange andre som blogger om Disse Seriøse Tingene mye bedre enn jeg.


Internett har tross alt kommet for å bli

Det har jeg valgt å forholde meg til. Og ta seriøst. Såpass seriøst at jeg tenkte jeg skulle begynne å tjene penger på Internett. Sist gang jeg var på Internett, tjente jeg nesten ingenting, selv om jeg maste og våste og fjaste i overkant mye. Det var mest fordi jeg valgte det sånn, siden jeg hadde et vanlig liv som jeg heller forsøkte å tjene penger på enn å selge sjela mi til Djevelen. Isteden prøvde jeg å kombinere internettfjasing med et vanlig liv, men det gikk dessverre ikke. Ikke i lengden. Jeg måtte slutte. Faktisk ble jeg deprimert. Det kan være fordi jeg er fullstendig inkompatibel med vanlige liv. I bredden, eller hva man skal si, gikk det ganske bra, det var tidvis over 1000 gale mennesker som klikket seg frivillig inn for å lese vaset mitt, og det kan jeg ikke huske at var noe jeg prøvde så veldig på. Jeg fjaste mest om dyr og løping, i grunn var dyr og løping det eneste som opptok meg, og jeg vil nærmest påstå at akkurat dette har endret seg veldig lite siden sist jeg var på Internett. Jeg har veldig stor respekt for Internett, det er derfor jeg skriver det som et egennavn med stor i og greier. Hvis alt man ønsker er å sette fyr på hele Internett og alle folka der, så er det på tide å ta ansvar og komme seg bort derfra. Det gjorde Voe. Og det gjorde jeg. Helt uten sammenligning forøvrig. Når jeg sier man må ta ansvar, så mener jeg å komme seg bort, altså, ikke sette fyr på hele Internett og folka der. Det skulle nemlig tatt seg ut.


Derfor tenkte jeg å gjøre det litt annerledes nå

For det første har jeg jo startet et aksjeselskap siden sist, og det er sikkert mye vi kan si om det, men det kan vi spare til en annen gang. Aksjeselskapet handler i all hovedsak om tre ting. Her kommer en stigende rekkefølge når det gjelder omfang av hva aksjeselskapet handler om:


1. Dyr.

2. Løping (tur).

3. Internett.


Tre ting som i all hovedsak har kommet for å bli, og tre ting som tilfeldigvis også sammenfaller noenlunde ok med den andre lista (den om ting jeg tar seriøst). Med andre ord? Gode grunner til å lage et aksjeselskap ut av det. (Det var omtrent slik jeg fremla ideen min for Etablerertjenesten og NAV og sånn, men dette er også noe vi må snakke om en helt annen gang). Uansett. Velkommen til del 3 av aksjeselskapet mitt! Internett! Min egen krok! Her har jeg faktisk gjort alt selv. Her er det JEG som bestemmer, men jeg har tenkt å gjøre det på den ikke-diktatoriske måten, hvis du skjønner. Det å bli voksen (30++) og skaffe seg sitt eget aksjeselskap gjør dessverre at våsinga må tones noen hakk ned, mens masinga, altså frekvensen, faktisk må tones litt opp. Ingen av delene passer meg noe særlig. Nå har jeg jo faktisk muligheten til å spy ut innlegg etter innlegg om tips og triks til å starte firma, ikke sant, med det voldsomme erfaringsgrunnlaget jeg har opparbeidet meg den siste tiden, slik at masefrekvensen er jo potensielt endeløs. I tillegg er jeg interessert i ting som aldri liksom kommer til å ta slutt. Dyr. Bøker. Musikk (piano). Og løping. Tur. Ja, det var vel det. Litt film og spill og TV og sånn, nei forresten, ikke TV, det har jo blitt 2018 allerede og jeg kan ikke huske å ha sett på fjernsyn (som var det vi kalte det i forrige årtusen) siden sent 90-tallet. Det blir nok aller mest vås, fjas og mas, er jeg redd. Sannsynligvis altfor mange bokstaver som danner altfor lite mening. Ikke helt ulikt andre som tjener penger på Internett, med andre ord.


Så nå har jeg altså tenkt å selge sjela mi. Ikke til Djevelen denne gangen heller, men man kan mer si at jeg legger ut et slags anbud? Den første og beste som kan betale dyrest og mest og oftest, får den! Jeg må altså ha til ekstra sukker i kakaoen og litt til. Ta kontakt på epost hvis du har spørsmål i forbindelse med bloggsamarbeid.


Ja, det glemte jeg nesten å fortelle! Jeg har prøvd Photoshop siden sist. Photoshop er helt perfekt til tøys og fjas. Her er mitt første shoppa bilde. Jeg bruker det foreløpig som promobilde til det seriøse firmaet mitt, for å gi et feilaktig inntrykk av antallet kunder:


Ingenting betenkelig med dette bildet, si.


Derimot, hvis jeg poster bilder av meg selv som skal fremstille livet mitt som nettopp det det er, altså perfekt (alle dere som ikke er perfekte, plis hold dere unna Internett) så kommer jeg bare til å ETTERBEHANDLE bildene med lys og skygge. Og lyd (støy). Jeg blir sur hvis du så mye som antyder at jeg har redigert bildene mine. Jeg bruker selvsagt ikke photoshop for å gi inntrykk av fordelaktige attributter jeg overhode ikke innehar. Kun lys og skygge. Vennligst bruk denne måten å si det på, heretter: E.t.t.e.r.be-haaan-dle. Husk det.

Her er meg: Bildet er ikke redigert, det er bare etterbehandlet med lys og skygge. (Her legger jeg på masse kursivering for å få frem poenget skikkelig. Det er nemlig fortsatt like viktig for meg å være tynn-og-pen, slik det var forrige gang jeg var på Internett).

Ingenting betenkelig med dette bildet, heller.Nå vil jeg si noe litt viktig

Denne bloggen og dette firmaet jeg snakker så mye om uten at jeg egentlig sier noenting, bare masse ord, så mange ord... ord overalt, si. Uansett. Her kommer det viktige: Det er en slags helgardering, ikke sant. En anerkjennelse om at jeg er ikompatibel med vanlige liv, samtidig som det er nettopp det som skal gi meg penger i kassa og salt til såret. Skjønner du hva jeg mener? Det gjør ikke jeg heller. Men jeg forsøker å bli litt mindre avhengig av faste rammer og streite avtaler, og litt mer vill og gal. Jeg tror det er bra for meg. Eventuelt gikk jeg tom for andre muligheter? Eventuelt er det bare dyr som liker meg, og bare dyr jeg liker? Dette er jo drømmejobben. Henge med dyr. Slippe å henge med folk annet enn på Internett (eller i det hele tatt?). Det kan vi snakke om en annen gang. Men det er ikke slik at jeg tilfeldigvis endte opp med dette her, Snuter, liksom, dyra og bloggen og alt, denne tanken vil jeg ha meg frabedt allerede før du har begynt å tenke det, mange takk. Det er ikke tilfeldig, men det er heller ikke nøye kalkulert.


Det er dette min krok av Internett skal handle om.

Om du liker noe av av de samme tingene som jeg (dyr, løping, tur, bok, film, Internett, havregrøt), eller mot all formodning; MEG (for selv om jeg snart er førti år har jeg dessverre blitt om mulig enda mer selvsentrert, nei, jeg mener selvbevisst), så kan du følge med. Hvis støyen fra blogger som denne gjør at du får eksem i misofonien din og brokk i den ene hjernehalvdelen og lammelser i den andre, er jeg ganske sikker på at det finnes plenty andre ting du kan gjøre på Internett som vil fungerer mye bedre for deg og din psykiske helse. Ta ansvar og kom deg vekk før det er for sent. Stikk! Det hadde jeg gjort. Jeg skal ikke en gang si til noen at du var innom! Hei!56 visninger

Du kan støtte Snuterbloggen på Patreon

Hei! Dette er bloggen. Den er en slags bro mellom den personlige jeg og bedriften min, Snuter. Jeg skriver om dyr, turer, løping, lesing, gadgets, samfunn og kanskje havregrøt, hvis du er riktig så heldig. 

I tillegg må jeg ha nok salt til såret, slik at det vil også komme reklame. Jeg skal prøve å ikke skrike så mye ellers. Beklager på forhånd.

snuterbloggen Matilde Linde

Følg snuterbloggen:

Følg oss på sosiale medier:

  • Instagram Social Icon

Her er det plass til annonser